(FOTO) Kia Cee’d a primit un facelift; Cum arată compacta coreeană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kia a dezvăluit oficial faceliftul actualului Cee`d, modelul compact aflat deja la a doua generație. Modificările estetice și noutățile de sub capotă se aplică și variantei cu trei uși, Pro_Cee`d.

Aflat pe piață deja de trei ani, actualul Kia Cee`d are nevoie de o gură de aer proaspăt pentru a se putea bate cu noii rivali din segmentul compact. Sud-coreenii au pregătit un facelift consistent pentru modelul care își propune să fure din clienții europeni ai lui Ford Focus sau Renault Megane.

557772l

Lista modificărilor estetice este valabilă atât pentru Cee`d, cât și pentru Pro_Cee`d, varianta de caroserie coupe, și pentru Cee`d SW, break-ul gamei. Noutățile includ jante noi, de 16 sau 17 inch, un spoiler frontal mai mare, cu linii angulare, cu un contur cromat pentru proiectoare și cu un nou ornament pentru grila radiatorului. Posteriorul a primit și el un nou spoiler, precum și un set de lumini LED pentru stopuri, scrie Automarket.ro.

La interior, Kia susține că a îmbunătățit considerabil nivelurile de zgomot și vibrații din habitaclu prin adăugarea unor materiale izolatoare noi. Pentru versiunile diesel, tratamentul a fost și mai complex.

Interior restilizat și noi sisteme de siguranță

La nivel estetic, interiorul beneficiază de noi elemente cromate la nivelul gurilor de ventilație, la nivelul ușilor, al climatizării, al schimbătorului de viteze și la nivelul instrumentelor de bord. Atmosfera este animată și de un plastic lucios aplicat pe panoul central.

473938l

Designul este îmbunătățit și de instalarea unui nou sistem multimedia cu afișaj pe un ecran de 7 inch. Acesta poate afișa, pe lângă detalii uzuale legate de climatizare, sistem audio și navigație, și eventualele blocaje în trafic, starea vremii și o serie de aplicații disponibile prin internet. Pe lista sistemelor de siguranță se află un sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, asistent la parcare și un sistem de avertizare la rularea în marșarier.

339956l

Pentru cei care se imaginează la volanul unei mașini sportive, Kia a pregătit și un buton GT Mode care acționează un generator de sunet capabil să redea sunetul gutural al unui motor cu ceva mai mult potențial.

Motor de un litru cu trei cilindri

Modificări importante și sub capotă, acolo unde Kia cee`d se bucură de noul motor cu trei cilindri de un litru, disponibil în două versiuni de putere. Una oferă 100 și cealaltă 120 de cai putere, însă cuplul motor este același, adică 172 Nm. Nu vor lipsi nici motorizările pe benzină ceva mai vechi, adică unitățile 1.6 GDI și clasicul 1.4 MPI.

Pentru cei care preferă dieselul, Kia va continua să ofere motorul 1.6 CRDi cu două versiuni de putere: cea standard va beneficia tot de 110 cai putere, însă vechea unitate de 128 de cai a urcat acum la 136 de cai și 285 de Nm.

Această ultimă motorizare va fi disponibilă și alături de o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Versiunile standard vor primi cutie manuală și o altă cutie automată cu dublu ambreiaj dar cu șase rapoarte.

633062l


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...