Candidatului PD la funcția de primar din Băcioi își acuză contracandidatul liberal

“Vitalie Șalari folosește microfonul ca armă.” Asta o spune candidatul din partea Partidului Democrat pentru funcția de primar al comunei Băcioi, Valeriu Celcinschi, despre contracandidatul său și fostul primar din partea Partidului Liberal. Potrivit reprezentanților PD, Șalari refuză de fiecare dată să răspundă la întrebările incomode. “Când îi dai o întrebare, el pornește muzica mai tare în difuzoare”.

Celcinschi l-a acuzat pe Șalari și de faptul că ar fi abuzat de poziția sa de primar și a înstrăinat mai multe loturi de pământ. Șalari ar fi repartizat 8 hectare de pământ fără a se consulta sau informa consiliului comunei sau comisia funciară, și fără a organiza o licitație. Acest lot ar fi fost oferit apropiaților lui. De asemenea, Șalari a mai repartizat 5 lotiri de pământ tatălui său, Șalari Andrei, și ulterior 2 hectare soacrei sale.

Potrivit reprezentanților PD, un hectar de pământ în această zonă (lângă aeroport) costă 100.000 euro

Democrații acuză și Jurnal TV că nu au abordat echidistant incidentul recent din Băcioi, când simpatizanții celor două partide au sărit la bătaie. Potrivit lor, Jurnal TV au fost părtinitori și au prezentat conflictul ca fiind responsabilitatea democraților, pe când tatăl fostului primar ar fi fost primul care a început să arunce cu pietre. Pe lângă asta, reprezentații PDM au declarat că Jurnal TV le-au refuzat în mod repetat accesul la post, doar din cauza apartenenței politice.

Democrații au acuzat liberalii și de faptul că în comuna Băcioi au apărut 900-1000 persoane în plus pe listele electorale, voturi care ar fi mers pentru PL.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.