Alcool etilic în sumă de 1 200 00 lei, depistate la domiciliu; Trei bărbați reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 37- 47 de ani, din Bălți, au fost reținuți fiind suspectați pentru contrabandă cu alcool etilic și produse alcoolice contrafăcute.

Potrivit poliției, membrii grupului infracțional, pe parcursul anului 2017, au realizat o schemă infracțională în cadrul căreia, obținând preventiv peste 14 tone de alcool etilic, valoarea căruia depășește suma de 1 200 000 lei, de la o uzină specializată în producerea alcoolului, amplasată în municipiul Bălţi.

Alcoolul era transportat în diferite locații de pe teritoriul municipiilor Bălți și Chișinău, după care, îmbuteliat în recipiente îl treceau prin contrabandă, peste frontiera vamală spre Ucraina.

Potrivit inspectorilor, au fost efectuate peste 20 de percheziţii la diverse adrese din municipiile Chișinău şi Bălți, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate aproximativ 1 000 litri de alcool etilic, mijloace bănești în valoare de peste 800 000 lei în privinţa cărora ca au prevenit din activitatea infracțională, doua automobile, ștampile, ciorne, foi de parcurs.

Mai mult, în procesul efectuării percheziției la domiciliul unuia din organizatorii schemei infracționale, suspectul a încercat coruperea ofițerului de investigații, propunându-i suma de 1500 euro pentru mușamalizarea cazului.

Imediat, ofițerul de investigații a depus un denunț la Procuratura Anticorupție în urma cărui fapt, la aceiași zi, suspectul a fost reținut în flagrant de către procurorii anticorupție în timpul transmiterii sumei de 1 500 euro.

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 3 350 la 5 350 unități convenționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...