China îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord să suspende exerciţiile militare; Care a fost reacția lui Donald Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

China a anunţat că încă susţine ideea „suspendării reciproce” a exerciţiilor militare între SUA şi Coreea de Nord pentru rezolvarea problemei nord-coreene, însă preşedintele american Donald Trump nu este de acord cu propunerea, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Progresul rapid al Coreei de Nord în dezvoltarea armelor nucleare a alimentat tensiunile regionale şi a dus la implementarea unor sancţiuni ONU care nu au reuşit să convingă nord-coreenii să renunţe la testarea rachetelor balistice şi alte arme de distrugere în masă.

În acest context, Rusia şi China au propus că statul nord-coreean ar putea renunţa la programul nuclear dacă Statele Unite şi Coreea de Nord ar suspenda exerciţiile militare din regiune. China a denumit ideea „suspendarea reciprocă” şi a fost prima oară anunţată de ministrul de Externe chinez în martie.

Donald Trump a declarat că el şi preşedintele chinez au respins acordul de „îngheţ reciproc”, însă nu a specificat clar dacă se referă la ideea suspendarii exerciţiilor militare reciproce ale Statelor Unite şi Coreei de Nord.

Întrebat despre percepţia Chinei asupra afirmaţiilor lui Trump, Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe chinez a susţinut că o rezoluţie comună va fi putea fi adoptată doar dacă va fi în concordanţă cu interesele tuturor statelor implicate, scrie Mediafax.

Administraţiile de la Washington şi Seul susţin că cele 28.000 de trupe prezente în partea sudică a Peninsulei Coreene au scopul de a apăra regiunea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...