/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ PLDM cere SIS-usului să-l verifice pe Dodon. Vor să afle cum a fost finanțat filmul „Istoria Moldovei”

missing
16 noiembrie 2017, ora 18:48

PLDM îi cere socoteală lui Dodon. Vor să afle cum a fost finanțat filmul „Istoria Moldovei”

PLDM solicită transparență financiară în legătură cu filmul lansat sub patronajul președintelui Dodon. „PLDM a cerut Serviciului de Informații și Securitate să stabilească donatorii externi și sursele de finanțare a filmului „Istoria Moldovei”, turnat sub patronajul lui Igor Dodon. Liberal-democrații mai cer Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei să facă o expertiză a filmului. Solicitați de TV8, responsabilii de la Ministerul Educației nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea PLDM. Anterior, Igor Dodon a menționat că „poporul Republicii Moldova a investit în acest film””, susține Ion Terguță, purtător de cuvânt PLDM.

„Un pretins film documentar despre istoria Moldovei, care are ca autor un fost consilier al liderului separatist Evghenii Șevciuk, iar drept regizor aceeași persoană care a semnat filmul propagandistic „Atac asupra Moldovei”, finanțat din surse obscure”.

Luni, în ziua lansării controversatului film, Igor Dodon a spus că în acesta a investit poporul Republicii Moldova:

„- Acest film este sub patronatul președintelui RM.
– Cine investește bani aici?
– Poporul Republicii Moldova”, ne-a declarat anterior Igor Dodon.

În opinia liberal-democraților, generozitatea celor care au finanțat acest proiect este dubioasă. Ei cer ca Ministerul Educației și Culturii și Serviciul de Informații și Securitate să întreprindă măsuri pentru ca acest film să nu ajungă în școlile din Moldova.

„PLDM solicită SIS-ului să stabilească că sursele de finanțare a acestui film, dar și a donatorilor externi. Cerem Ministerului Educației și Culturii să întreprindă măsurile cuvenite pentru ca acest produs mediatic toxic să nu ajungă în școli”, a adăugat Ion Terguță.

La premiera filmului, Igor Dodon a refuzat să spună cât a costat controversatul film.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram