/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ „Revocarea primarului” îi bagă pe chișinăuieni în ceață. „Adică să-l susținem pe primar. Așa? Sau cum?”

missing
16 noiembrie 2017, ora 18:45

– Ce înțelegeți prin cuvântul revocare? – Îmi cer scuze. Cu mine colhoz nu faceți”.

Nici nu înțeleg cuvântul revocare. Cum se traduce? Ce însemnă? Poate alegere repetată, da?

Nu vă pot spune. Revocarea eu o susțin, dar…

Persoana care se revoacă. Vorbește cineva urât despre tine, adică te revoci asupra lui”.

Adică să-l susținem pe primar. Așa? Sau cum? Să revocăm… să nu îl revocăm sau să-l revocăm? Nu pot să vă spun în ce sens e cuvântul acesta revocare”.

– Ce înseamnă revocare? – Nu pot să vă spun”.

– Cred că e o schimbare. – De exemplu, revocarea primarului… – Schimbarea primarului, da”.

Deși cuvântul „revocare” îi bagă pe majoritatea chișinăuienilor în ceață, responsabilii spun că acesta nu putea fi înlocuit. Mai exact, asta prevede Codul Electoral.

Nu putea fi înlocuit, pentru că așa reglementează Codul Electoral. – Vă asumați că o parte din oameni așa și nu vor înțelege unde trebuie să pună ștampila? – Nu cred că nu vor cunoaște, pentru că absolut toți alegătorii au fost informați cu privire la acest scrutin electoral”, a declarat Alina Russu, președinte CEC.

Potrivit dicționarului explicativ al limbii române, „revocare” înseamnă retragerea de către alegători a mandatului încredințat unei persoane. Echivalentul expresiei „revocarea primarului” ar fi scoaterea acestuia din funcție sau demiterea lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram