16:37:26 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Traian Băsescu, la ULIM: Federația Rusă vrea să transforme Transnistria „într-o bază de tip Kaliningrad” pe flancul estic al NATO și UE

Știri 16.11.2017 14:40 Vizualizări2073 Autor: Ziarul National
VIDEO // Traian Băsescu, la ULIM: Federația Rusă vrea să transforme Transnistria „într-o bază de tip Kaliningrad” pe flancul estic al NATO și UE


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este convins că Unirea R. Moldova cu România se va produce „la un moment dat”, inclusiv când vor veni noi generații „care vor răsfoi cărțile de istorie” și se vor gândi la interesele românilor.

Aflat din nou la Chișinău, de această dată în fața studenților de la Universitatea Liberă Internațională din R. Moldova (ULIM), Traian Băsescu a spus că procesul Unirii „trebuie declanșat cât mai repede, nu spun mâine, pentru a-i diminua costurile”: „Dacă întârziem mult acest proces, va deveni destul de scump”.

Potrivit lui Băsescu, în R. Moldova „se spun neadevăruri și se vând iluzii”, inclusiv despre integrarea europeană a Chișinăului și statutul de neutralitate a republicii.

„Niciodată la Bruxelles nu s-a luat decizia de extindere a UE spre Est. Singura prioritate pentru următorii 20 de ani a UE este integrarea Balcanilor”, a repetat Băsescu.

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale a adăugat că R. Moldova și Ucraina se află într-o „zonă gri, o zonă a bătăliilor” dintre Federația Rusă și NATO, iar românii au rămas singurii care mai trăiesc astăzi după perceptele lui Hitler și Stalin care au semnat „un pact ticălos” prin care România a pierdut Basarabia.

În aceeași discuție cu studenții de la ULIM, Băsescu a afirmat că intenția Federației Ruse este de a transforma Transnistria „într-o bază de tip Kaliningrad” pe flancul estic al NATO și UE, iar acest teritoriu ar urma să fie negociat cu Ucraina în eventualitatea Unirii R. Moldova cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md