Eugenia Botnaru susţine că nu mai poate suporta mirosul urât care îi pătrunde în locuinţă de la bucătăria şi veceul cafenelei apărute acum câţiva ani în imediata apropiere a blocului. Acum, proprietarul localului a decis să-şi extindă imobilul şi construieşte două nivele deasupra. Femeia nu are parte nici de linişte din cauza zgomotului de pe şantier. De ani de zile luptă cu mucegaiul din apartament, iar acum priveşte neputincios şi la fisurile care apar zilnic pe pereţi şi tavan. Scurgerea apelor pluviale care afectează subsolul blocului este o altă bătaie de cap, mai spune pensionara. 

Femeia se plânge nu doar de starea în care a ajuns locuinţa ei, ci şi de zgomotul din timpul lucrărilor de construcţie, iar dacă îndrăzneşte să ceară explicaţii, spune că este amenintaţă de gestionarii localului.

Proprietara apartamentului i-a atacat în judecată pe administrAtorii cafenelei. A mers de una singură în instanţă, deoarece niciun avocat nu a vrut să-i apere interesele din motiv că proprietarii ar fi protejaţi de şeful Direcţiei Teritoriale Nord a CNA, Ghenadie Tanas, afirmă ea. Astfel, Curtea de Apel Bălţi le-a dat câştig de cauză proprietarilor construcţiei.

Ghenadie Tanas a negat însă acuzaţiile şi a spus că nu cunoaşte despre ce construcţie este vorba şi că nu protejează niciun agent economic la Ungheni. 

La rândul său, patronul cafenelei susţine că are toate actele în regulă, eliberate de Primăria oraşului Ungheni. El recunoaşte că mai multe comisii au efectuat controale la faţa locului, însă neregulile au fost înlăturate, iar la mijloc ar fi un interes financiar.

Arhitectul şef din cadrul primăriei din Ungheni ne-a prezentat toate actele care demonstrează legalitatea construcţiei cu pricina. El a mai adăugat că starea apartamentului femeii nu are nicio legătură cu şantierul. 

În aceste condiţii, autorităţile ridică din umeri. Chiar şi aşa, femeia nu este dispusă să cedeze şi este gata să-şi caute dreptatea şi la CEDO.