Ar putea fi stabilite cerinţe generale de igienă a produselor alimentare. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat un proiect de lege în acest sens.
Potrivit proiectului, vor fi stabilite normele generale de igienă a produselor alimentare pentru operatorii din businessul alimentar. Acestea se vor referi la asigurarea siguranţei produselor alimentare pe tot lanţul alimentar, verificarea corespunderii produselor alimentare importate la cerinţele de igienă a produselor alimentare naţionale echivalente celor din Uniunea Europeană.
Totodată, vor fi implementate procedurile bazate pe principiile Analizei pericolelor şi punctelor critice de control – Hazard Analysis and Critical Control Point, împreună cu aplicarea bunelor practici de igienă.
Cerinţele vor fi aplicate tuturor etapelor de producţie, de procesare şi de distribuţie a produselor alimentare, precum şi activităţilor de export. Acestea nu vor fi aplicate producţiei primare destinate consumului casnic privat, preparării casnice și depozitării produselor alimentare destinate consumului casnic privat.