09:28:07 24.04.2024
Stiri

Ministru din UE: Putin își creează o poziție confortabilă pentru AGRESIUNE în Europa

Știri 15.11.2017 21:30 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
Ministru din UE: Putin își creează o poziție confortabilă pentru AGRESIUNE în Europa Super Express
Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării


Rusia ar putea declanșa operațiuni militare în Orientul Îndepărtat, în scopul creării unei poziții confortabile pentru agresiune în Europa, susține Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării, potrivit unui interviu acordat The New York Observer.

„Ei doresc să abată atenția americanilor, să continue frontul adversității armate pentru a crea o poziție confortabilă pentru agresiune în Europa. E suficient să ne uităm la harta pentru a realiza că Rusia îi susține întotdeauna pe dușmanii Americii: au legături strânse cu Coreea de Nord, intervenția în Afganistan și Siria, sprijină Iranul și așa mai departe”, a spus Macierewicz.

În opinia ministrului polonez al Apărării, citat de Pagina de Rusia, scopul președintelui rus Vladimir Putin este să restabilească imperiul, însă fără Ucraina acest lucru este imposibil.

„El vrea Ucraina. O vrea cu orice preț. Putin are mai multe atuuuri ascunse. El vrea să refacă imperiul. Vrea să poată influența Polonia și alte țări, însă pentru asta Ucraina ar trebui să fie parte a imperiului său, parte integrantă”, a spus Macierewicz, raspunzând la întrebarea jurnalistului privind scopul lui Putin.

Potrivit ministrului, acesta este un proiect pe termen lung pentru Putin, dar el a comis deja greșeli.

„A făcut o mare greșeală: datorită lui Putin trupele SUA se află nu departe de granița cu Ucraina. Și probabil că a pierdut Kievul. Este prima dată din secolul al XVII-lea cand se întâmplă așa ceva“, a spus ministrul.

Macierewicz sustine ca acțiunile lui Putin au forțat pe mulți din NATO să-și deschidă ochii. Potrivit ministrului, acum Alianța se îndreaptă în direcția cea bună, dar mai este încă mult de lucru.

„Rușii sunt pregătiți pentru război și NATO ar trebui să fie gata, dar ne mișcăm prea încet și aceasta este o problemă”, a spus Macierewicz.

Anterior, ministrul Apărării din Polonia a declarat ca evenimentele din 2008 din Georgia, agresiunea Rusiei contra Ucrainei, catastrofa de la Smolensk și dezastrul aviatic MH17, toate sunt consecințele politicii împăciuitoare față de imperialismul rusesc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md