Noi oportunități în industria ușoară; Disignerii din Moldova vor colabora cu Consiliul European de modă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noi oportunități de promovare a brăndurilor moldovenești. Designerii din Moldova vor colabora cu Consiliul European de Modă „European Fashion Council”. Aceasta datorită acordului de parteneriat semnat de Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS) și Consiliul European de Modă.

Potrivit MIEPO, statutul de membru și cooperarea cu această importantă structură europeană deschide noi oportunități de promovare a brandurilor moldovenești pe plan internațional prin participarea companiilor la diverse evenimente de afaceri, prezentări de colecții, reuniuni cu profesioniștii și buyerii, includerea în bazele de date profesionale, participarea la misiuni de afaceri și beneficierea de acțiuni de lobby ș.a.

„Pentru noi este important să susținem companiile din acest sector, deoarece este unul valoros pentru economia națională în primul rând datorită potențialului de creare a locurilor de muncă, de creștere anuală a exporturilor, dar și de atragere a investițiilor străine. În prezent în acest sector activează aproximativ 350 de companii producătoare, care generează 16,4% din exporturile țării în peste 10 țări europene”, a spus Vitalie Zaharia, directorul general al MIEPO

De la începutul anului curent MIEPO a finanțat participarea a 116 companii moldovenești din industria ușoară la 18 târguri și expoziții internaționale în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Federația Rusă, Cazahstan, România, dintre care 13 cu stand de țară.

De asemenea, instituția a organizat opt misiuni de afaceri în țară și peste hotare, în rezultaul cărora a fost facilitată semnarea a 18 contracte de parteneriat și negocierea altor 15. Totodată, 235 de potențiali investitori au fost informați despre oportunitățile de afaceri în industria ușoară din țara noastră. În total, pentru promovarea industriei ușoare în anul 2017, în bugetul MIEPO au fost prevăzute circa 4 mln de lei.

Consiliul European de Modă este o organizație neguvernamentală ce reunește 26 de țări membre și este autorizată să reprezinte Uniunea Europeană în domeniul modei și designului de modă la nivel mondial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...