Primarul interimar al Capitalei își anunță prioritățile: „Nu voi face politică de partid, dar voi servi intereselor cetățenilor”

Silvia Radu

În primăria Capitalei domnește un haos și este o lipsă totală de viziune, iată de ce, prioritățile noului primar interimar sunt să implementeze cât mai curând o reformă a serviciilor publice. Despre aceasta a povestit Silvia Radu într-un interviu pentru portalul Deschide.md. 

Edilul e menționat că nu își pune ca scop să demită oamenii de la primărie, ci să-i facă să lucreze eficient.

„Vreau să iau tot ce e bun din experiența partenerilor de dezvoltare. Nu trebuie să inventăm roata, trebuie să învățăm de la partenerii noștri de dezvoltare și să vedem ce se potrivește pe structura noastră. Vreau să mă înțelegeți că avem nevoie ca de aer de o reformă a serviciilor publice. Dacă vrem ca cetățenii să aibă servicii mai bune, atunci trebuie să ne mișcăm repede. Nu se pune problema de a da oameni afară, ci de a-i face eficienți, să urmăm zicala moldovenească „fiecare la locul potrivit”, a declarat primarul interimar Silvia Radu.

Aceasta a adăugat că domeniile prioritare pe care se va concentra în viitorul apropiat sunt transparența, drumurile, traficul de automobile și curățenia în capitală. Radu a mai adăugat că este conștientă de faptul că nu poate schimba radical situația, însă va lucra la îmbunătățirea acesteia.

„Domeniile prioritare acum sunt cele enumerate și în prima ședință: transparență, drumuri și trafic, curățenie. Sper ca, în scurt timp, cetățenii să spună că trăiesc într-un oraș mai curat, că se deplasează mai ușor prin oraș. Sunt conștientă că, pentru schimbări radicale, este nevoie de timp. Nu poți schimba totul peste noapte; eu vreau să îmbunătățesc lucrurile. Și o voi face, dar nu promit că va fi totul ca în povești, pentru asta trebuie timp și proiecte mari”, a adăugat Silvia Radu.

Noul primar interimar mai promite că nu va face politică de partid, ci se va concentra pe interesele cetățenilor. Același lucru îl așteaptă de la consilierii municipali despre care speră că vor da dovadă de maturitate și să nu blocheze din principiu proiectele propuse.

„Eu nu fac politică de partid. Eu vreau, pe durata mandatului meu, să fac politica cetățeanului. Voi lucra cu toate grupurile de consilieri, dacă aceștia vor veni cu proiecte bune, realiste, în folosul oamenilor. Eu vreau să rezolvăm probleme, nu să ne certăm pe subiecte politice. Sper că toți consilierii vor avea maturitatea necesară să înțeleagă că proiectele bune trebuie votate și nu blocate, doar din interes politic. Chișinăul suferă prea mult, ca să îl mai rănim din orgolii politice”, a subliniat primarul interimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente