/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Posturile vamale Ocnița 1 și Aeroportul Chișinău vor fi dotate cu scanere de ultimă generație

missing
15 noiembrie 2017, ora 07:30

Potrivit înțelegerilor, echipamentul de scanare destinat aeroportului din Capitală urmează a fi instalat până la sfârșitul acestui an, iar construcția sistemului de inspectare a vehiculelor feroviare pentru postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru 2018.

Costul proiectului se cifrează la 5,7 milioane de dolari. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea tehnologii performante de control, prevăzute pentru operațiunile de inspectare non-destructivă.

Proiectul este realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, încheiat la 10 iulie 2013 și schimbului de note dintre guvernele celor două state din data de 13 octombrie 2016 și 10 noiembrie.

Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal „Leușeni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram