Peste 40 de militanți, lichidați de trupele speciale SUA în Somalia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata americană susține că forțele sale speciale, în coordonare cu trupe guvernamentale somaleze, au ucis săptămâna trecută 40 de militanți ai grupărilor Al-Shabaab și Stat Islamic într-o serie de lovituri aeriene întreprinse în Somalia, țară situată în Cornul Africii, relatează agenția Xinhua.

Comandamentul american pentru Africa (AFRICOM) a indicat că cinci lovituri aeriene au fost efectuate în perioada 9-12 noiembrie, omorând 36 de insurgenți ai grupării Al-Shabaab în centrul și sudul Somaliei și patru combatanți ai Statului Islamic în nord-estul Somaliei, scrie Agerpres.

Una dintre lovituri, efectuată pe 9 noiembrie împotriva Statului Islamic în nord-estul Somaliei, a reprezentat cea de-a doua oară când forțe americane au vizat organizația jihadistă.

Marți, „purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning, a recunoscut că peste 40 militanți au fost ucişi”, a declarat purtătorul de cuvânt al AFRICOM, Robyn M. Mack.

AFRICOM a precizat că forțele sale speciale vor continua să folosească măsuri corespunzătoare și autorizate pentru a-i apăra pe americani și pentru a contracara amenințările teroriste.

Washingtonul a promis că colaboreze cu Misiunea Uniunii Africane în Somalia și cu Forțele Naționale de Securitate Somaleze în operațiunile împotriva teroriștilor, a taberelor de instruire și a ascunzătorilor lor din Somalia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...