Atentat sinucigaș revendicat de gruparea Stat Islamic în Yemen, soldat cu cel puțin zece morți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zece persoane au fost ucise și multe altele rănite marți într-un atac comis cu ajutorul unei mașini pline cu explozivi la un post de securitate din Aden, al doilea oraș ca mărime din Yemen, a declarat un înalt responsabil de securitate. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic (SI) prin intermediul aplicației Telegram, susținând ca a fost un atentat sinucigaș comis de un kamikaze yemenit, informează AFP.

„Opt membri ai forțelor de securitate și doi civili au fost uciși în explozia unei mașini capcană în cartierul central Abdelaziz”, a declarat șeful securității din Aden, Shalal Shaya.

Postul de securitate vizat era ocupat de forțele yemenite antrenate de Emiratele Arabe Unite, unul dintre pilonii coaliției sub comandament saudit ce intervine în războiul civil din Yemen din martie 2015.

Această coaliție luptă pe doua fronturi: în nord ea poartă un război în sprijinul forțelor guvernamentale împotriva rebelilor acuzați de legături cu Iranul și care controlează capitala Sanaa, iar în sud luptă împotriva jihadiștilor Al-Qaida și ai SI.

Marți dimineață, în orașul sudic Aden, martori au anunțat o explozie puternică, urmată de tiruri, cu clădiri deteriorate și rămășițe umane pe carosabil.

Un incendiu a izbucnit într-o clădire, potrivit imaginilor unui jurnalist de la France Presse. Moscheea Zayed ben Sultan, situată în apropiere, a fost avariată.

La 6 noiembrie, forțele de securitate yemenite au pus capăt unui atac la Aden de asemenea revendicat de SI, urmat de o luare de ostatici, în lupte ce au făcut 29 de morți în rândurile lor și șase morți printre civili.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...