/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ „Curățenie Generală” în partidul lui Plahotniuc. Funcționarii PDM vor fi evaluați... tot de democrați

missing
14 noiembrie 2017, ora 19:20

Democrații cu funcții de conducere în diverse instituții ale statului ar urma să fie evaluați până la finele lunii decembrie. „Este vorba despre acea eficacitate, dacă într-adevăr reprezentanții PDM răspund așteptărilor care vin din partea cetățenilor, dacă în anumite condiții rezultatele vor fi negative, putem să ne așteptăm și la demisii”, susține Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

În ceea ce privește inițiativa liberal-democraților de a introduce sintagma „limba română” în Constituție, partidul nu a ajuns încă la un consens. „Președintele PDM s-a expus foarte clar că pentru dumnealui este limba română. Nu există o poziție fermă că se votează așa sau așa. Fiecare rămâne cu propria poziție”, a menționat Gamurari.

Urmare a unei sesizări depuse de liberal-democrați, recent Curtea Constituțională a dat undă verde introducerii sintagmei „limba română” în Constituție. În 2013, Curtea a emis o hotărâre prin care a menționat tranșant că limba oficiala în Republica Moldova este româna.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram