Consilier din Codru, pe banca acuzaţilor. Acesta „vindea” gherete care nu-i aparţineau la o piaţă din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un consilier al oraşului Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Acesta ar fi încheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare a unor gherete la o piaţă din capitală, fapt pentru care a primit peste un milion de lei. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală în privinţa acestuia pentru examinare în judecată.

În concret, procurorii au stabilit că în perioada mai 2011 – septembrie 2012, inculpatul, care gestiona activitatea a două organizații comerciale, ar fi dobândit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunurile mai multor persoane. Mai exact, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, inculpatul a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna din capitală, afirmând că acestea îi aparţin.

În acest scop, inculpatul a încheiat cu persoanele care intenţionau să desfăşoare o activitate de întreprinzător la piaţă, 22 de contracte de vânzare-cumpărare a gheretelor, solicitând şi primind personal sau prin intermediul unor persoane terţe, în total 1,4 milioane de lei.

Ulterior, sub pretextul anumitor erori la perfectarea contractelor de vânzare-cumpărare a gheretelor care urmează a fi corectate, a solicitat și primit de la victime aceste acte, pe care nu le-a restituit beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Inculpatul a fost reţinut acum două luni, până în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de până la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...