Tânăra spune că acesta este primul său copil şi că sarcina a decurs normal. La trei zile după naştere, a fost externată, însă săptămâna trecută ambulanţa a adus-o din nou la spital. Copilul a făcut un stop cardiac, iar medicii de la Spitalul Clinic Republican au descoperit că micuţul are organele poziţionate invers. Mai mult, inima nu pompează sângele aşa cum ar trebui. 

Bebeluşul a fost reanimat, însă medicii de la Spitalul Republican spun că starea lui este gravă. Mama tinerei susţine că intervenţiile chirurgicale trebuiau făcute imediat după naştere, lucru care nu s-a întâmplat. Acum, doctorii constată că şansele de supravieţuire sunt minime, din cauza că au trecut deja trei săptămâni de la naştere. Femeia le-a cerut explicaţii specialiştilor care i-au monitorizat sarcina, însă ei au spus că totul a decurs normal.

Medicul de familie care a monitorizat gravida susţine că ea s-a înregistrat târziu, abia în al treilea semestru de sarcină, iar naşterea unui copil bolnav ar fi consecinţele unui mod de viaţă nociv, fapt infirmat de către tânăra mamă. Reprezentanţii Maternităţii nr. 2 au refuzat să comenteze cazul, însă au menţionat că vor oferi un răspuns oficial doar după finalizarea anchetei iniţiate de către Ministerul Sănătăţii.