Rusia pregătește lista neagră a presei occidentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Duma de Stat a Rusiei pregătește un proiect de lege prin care posturi TV și de radio CNN, Vocea Americii sau Deutsche Welle ar putea fi declarate ,,agenți străini”, a declarat un deputat din Partidul Rusia Unită (al lui Vladimir Putin), citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Proiectul de lege, care ar putea fi aprobat de Duma de Stat în cursul săptămânii, vine după ce postul de televiziune rus RT (denumit anterior Russia Today) a anunțat că a fost obligat de guvernul american să se înregistreze ca ,,agent străin” în SUA.

Duma a avertizat săptămâna trecută că unele media străine ar putea fi declarate ,,agenți străini” și obligate să furnizeze detalii complete despre finanțarea și personalul lor.

Și președintele Vladimir Putin a calificat drept ,,atac la adresa libertății de exprimare” decizia împotriva postului RT și a promis o ,,ripostă similară”.

RT are programe în engleză și este o prezență foarte activă pe rețelele de socializare în Statele Unite.

Autoritățile americane au acuzat în mod repetat postul și agenția de presă Sputnik, controlate de statul rus, că sunt instrumente ale propagandei Kremlinului, suspectându-le că au încercat să influențeze campania pentru alegerile prezidențiale din 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...