Socialiştii îi propun funcţii activistului Oleg Brega şi lui Ruslan Codreanu şi Ion Ştefăniţă de la PPEM

Partidul Socialiștilor îl invită pe activistul Oleg Brega, care a candidat la funcția de primar al Chișinăului, să activeze în Primărie, în cazul în care Zinaida Grecianîi va învinge în alegerile de duminică. De asemenea, socialiştii promit funcţii importante şi pentru Ruslan Codreanu şi Ion Ştefăniţă, de pe lista Blocului electoral Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă.

“Suntem deschişi pentru o colaborare cu persoanele profesioniste care au acces in CMC”, a spus astăzi deputatul socialist Ion Cebanu, la un eveniment electoral a socialiştilor în susţinerea Zinaidei Greceanîi, ce a avut loc în PMAN.

Astfel, PSRM-ul îl vrea pe Brega într-o funcție din care să se ocupe de „procesul de transparentizare” a acțiunilor din Primăria Chișinău.” Domnului Oleg Brega, care a stat de pază atât la Primărie, cât şi la Guvern, deşi suntem pe platforme ideologice diferite, suntem gata să-i propunem să răspundă de tot ce înseamnă procesul de transpartizare a Primăriei”, a spus Ion Cebanu.

De asemenea, socialiștii au anunțat că îi vor propune funcţii şi lui Ruslan Codreanu şi Ion Ştefăniţă, de pe lista Blocului electoral Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă.

Lui Ruslan Codreanu, care potrivit socialiştilor, s-a manifestat ca un bun profesionist, i se va propune funcţia de şef de direcţie politici din cadrul Primăriei, iar lui Ion Ştefaniţă- funcţia de viceprimar pe probleme ce țin de arhitectură. Potrivit lui Cebanu, Ștefăniță a fi „mult mai potrivit” în această funcție decât actualul viceprimar, Nistor Grozavu.

Socialiștii au făcut aceste propuneri joi, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul unui eveniment electoral, care s-a vrut a fi o dezbatere publică, unde l-au invitat și pe Dorin Chirtoacă și echipa sa de consilieri. Chirtoacă a refuzat însă invitația, catalogând-o drept o „șmecherie electorală”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.