12:29:03 25.04.2024
Stiri

Cum a fost posibil de realizat INTERVIUL cu killerul Proca la Jilava? „Le-a răpus inima unor politicieni și n-a mai rămas mult ca aceștia să-l bage în capul listei lor electorale”

Anticorupție 12.11.2017 14:30 Vizualizări7365 Autor: Ziarul National
Cum a fost posibil de realizat INTERVIUL cu killerul Proca la Jilava? „Le-a răpus inima unor politicieni și n-a mai rămas mult ca aceștia să-l bage în capul listei lor electorale” captură video


Analistul politic Petru Bogatu este de părere că nu e nimic ieșit din comun că „trăgătorul prost” Vitalie Proca a acordat un interviu televizat în R. Moldova. Mai mult, acesta crede că apariția acestui interviu nu ar reprezenta un semnal din partea autorităților din România pentru guvernarea de la Chișinău, așa cum a sugerat fostul premier Ion Sturza, precum și alți analiști.

„Deși are faima unui trăgător prost, asasinul plătit Vitalie Proca le-a răpus inima unor politicieni și jurnaliști de la noi care nu se sinchisesc să-i cânte osanale. N-a mai rămas mult ca aceștia să-l bage în capul listei lor electorale. Interviul realizat de Jurnal TV cu ucigașul Vitalie Proca, condamnat pentru omor la 21 de ani de închisoare în România, miroase a necrofilie. Rareori ți-e dat să vezi o apologie a asasinului într-o emisiune televizată. Din acest punct de vedere, televiziunea Țopilor a bătut toate recordurile nesimțirii”, a menționat acesta în cadrul emisiunii sale de la Prime TV.

Potrivit lui Bogatu, România este țară membră UE, iar condamnații se bucură de anumite drepturi.

Citește și: EXCLUSIV // Procurorul general, despre declarațiile killerului Proca: „Duceți-vă la orice închisoare și întrebați. Dacă dați și niște bani, o să vedeți ce povești, că nu o să vă ajungă hârtie să scrieți”

„Ei bine, dar cum a fost posibil ca declarațiile din închisoare ale unui ucigaș în serie să fie filmate și date pe post, se întreabă multă lume? Fostul premier Sturza a presupus că serviciile secrete românești l-ar fi abandonat pe Plahotniuc, de vreme ce i-au permis unui killer să vorbească împotriva lui. E trist să constatăm că un fost înalt demnitar care a condus guvernul habar n-are cum funcționează un stat de drept. Mă văd silit să atrag atenția asupra faptului că Jilava românească nu-i Matrosskaia Tișina sau Lefortovo din Rusia. În România, ca și în celelalte țări ale UE, persoanele condamnate se bucură de drepturi. Printre acestea se numără și libertatea de exprimare”, spune acesta.

Citește și: Sturza, despre „RĂZBOIUL lor”: „Comanditarul e cineva din „PĂGUBIȚII” de la Moscova. E Usatîi sau Plahotniuc acel intermediar? Greu de spus, mai degrabă, nu...”

În același context, acesta a amintit că în ultimii ani mai multe persoane condamnate în România au acordat interviuri televizate.

„În România, direct din închisoare au oferit interviuri pentru TV celebrul patron al Clubului Steaua Gigi Becali, oamenii de afaceri George Copos și Cristi Borcea, impresarii Ioan și Victor Becali, toți condamnați în 2014 în dosarul transferurilor ilicite. Până și criminalul profesor de yoga, Gregorian Bivolaru, care mai mulți ani a fost pe lista celor mai căutați infractori din UE, după condamnarea pentru violarea minorilor, a avut posibilitatea să ofere interviuri pentru canalul Digi. Acesta e secretul interviului lui Proca: s-a bucurat de dreptul la libertatea de exprimare. Într-o pușcărie din UE există mai multă libertate decât în libertatea unor regimuri cvasidespotice de genul celui din Rusia”, a explicat acesta.

De menționat că Vitalie Proca a declarat într-un interviu televizat că Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul bancherului Gherman Gorbunțov. De partea cealaltă, Gorbunțov, precum și alți membri ai grupării criminale care a pus la cale această crimă susțin că cel care ar fi comandat asasinatul ar fi fost Renato Usatîi. Organele de drept din R. Moldova susțin că Renato Usatîi este principalul învinuit în acest caz. Ultimul infirmă acuzațiile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md