07:20:13 19.04.2024
Stiri

Coreea de Nord sfidează, din nou, SUA. Comunicatul Phenian-ului după vizita lui Trump în Asia

Știri 11.11.2017 20:00 Vizualizări2235 Autor: Ziarul National
Coreea de Nord sfidează, din nou, SUA. Comunicatul Phenian-ului după vizita lui Trump în Asia Hepta


Regimul de la Phenian susţine că turneul preşedintelui american Donald Trump în Asia a arătat că este un „distrugător” şi acesta ar fi „cerşit” un război în Peninsula Coreea, potrivit unui comunicat al agenţiei nord-coreene de presă, citat de Reuters online.

„Trump a făcut din nou o încercare de a despărţi poporul nostru de autorităţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian. Oficialul nord-coreean a mai adăugat că nimic nu va împiedica Phenianul să dezvolte arme nucleare.

Donald Trump, preşedintele SUA, a avertizat, miercuri, Coreea de Nord că Washingtonul „nu se va lăsa intimidat” de ameninţările Phenianului şi a cerut comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile pentru a izola regimul condus de Kim Jong-un, relatează Reuters şi CNN.

În cadrul unui discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Seul, Trump a cerut tuturor statelor să îşi unească forţele pentru a izola ”regimul brutal al Coreei de Nord”, adăugând că lumea nu mai poate tolera ”ameninţările venite dinspre un regim necinstit” care ameninţă lumea cu arme nucleare.

„Astăzi vorbesc în numele tuturor naţiunilor civilizate. Spun Coreei de Nord să nu ne subestimeze şi să nu ne pună la încercare. Nu vom permite ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea. Nu ne vom lăsa intimidaţi. Toate statele responsabile trebuie să îşi unească forţele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord şi să-i refuze orice formă de sprijin sau acceptare”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

În plus, Trump i-a transmis lui Kim Jong-un că dezvoltarea armelor nucleare şi a rachetelor balistice nu contribuie la consolidarea securitatăţii Coreei de Nord, ci ”îi pun regimul într-un mare pericol”.

„Coreea de Nord este un iad în care nimeni nu merită să trăiască”, a adăugat preşedintele SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md