09:04:25 24.04.2024
Stiri

Slujbă de pomenire a pompierului decedat acum un an în incendiul devastator de pe str. Uzinelor

Social 11.11.2017 17:30 Vizualizări1705 Autor: Ziarul National
Slujbă de pomenire a pompierului decedat acum un an în incendiul devastator de pe str. Uzinelor


Incendiul izbucnit acum un an într-o clădire de pe str. Uzinelor unde erau mai multe depozite a luat viața pompierului Ion Nogailâc, care avea 28 de ani, dar și a unei femei de 44 de ani, angajată în acel edificiu.

Pompierii au catalogat acest incendiu ca fiind unul dintre cele mai dificile înregistrate în R. Moldova, iar ancheta arăta mai târziu că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs din cauza faptului că un agent economic utiliza aparate de încălzire, cu încălcarea normelor antiincendiare.

Focul ce a mistuit aproape două mii de metri pătrați de la etajele patru și cinci a fost stins în peste 30 de ore, timp în care peste 150 de pompieri au lucrat fără întrerupere.

Ion Nogailâc a intrat pe geam cu intenția de a ajuta o persoană despre care se spunea că ar fi fost blocată acolo. Salvatorul, însă, s-a prăbușit în gol și nu a mai putut fi salvat.

Astăzi, în memoria pompierului-erou Ion Nagailâc, care a decedat la datorie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a oficiat o slujbă de pomenire la biserca Arhanghelul Mihail și Gavril din incinta Serviciului. Rude, apropiați, dar și colegi de breaslă și-au adus aminte de unul dintre cei mai curajoși salvatori. Conducerea, dar și colegii cu care pompierul a intervenit la lichidarea situațiilor excepționale au mers la mormântul acestuia pentru a-și aduce aminte de camaradul de luptă.

Pompierul Ivan Nagailâc a activat în Centrului Republican de Intervenții Operative al Direcției Salvatori și Pompieri și a lăsat în urmă două fetițe gemene care acum au câte cinci ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md