Linkuri accesibilitate

Michael Flynn este anchetat pentru că ar fi discutat o eventuală predare a lui Fethullah Gulen către autoritățile de la Ankara


Michael Flynn.
Michael Flynn.

Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate al președintelui american Donald Trump, este anchetat pentru că ar fi discutat despre o eventuală predare a clericului turc Fethullah Gulen către autoritățile de la Ankara, relatează presa americană. Ancheta procurorului special privind presupusa ingerință rusă în alegerile prezidențiale americane de anul trecut examinează aceste informații. FBI a cerut informații despre o întâlnire din decembrie 2016 dintre Flynn și reprezentanți turci din New York, la care s-a discutat despre transportarea lui Gulen cu un avion privat la o închisoare de pe o insulă turcească, a precizat pentru „Wall Street Journal” o sursă apropiată poliției federale americane. În acel moment, Flynn făcea parte din echipa de tranziție a proaspăt alesului președinte Trump.

Clericul Fethullah Gulen este acuzat de guvernul turc de orchestrarea puciului eșuat de anul trecut . El trăiește de mai mulți ani în Statele Untie unde are drept de ședere permanentă în timp ce Turcia cereacum insistent extrădarea sa.

XS
SM
MD
LG