Alţi parlamentari din afara guvernării spun că această anchetă depăşeşte graniţele Republicii Moldova, întrucât şeful PD are şi cetăţenie română. Iar dacă se va dovedi că anume el a fost comanditarul tentativei de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov, atunci se va face dreptate la Bucureşti. 

Socialiştii, dar şi comuniştii evită să comenteze subiectul şi spun că instituţiile de drept trebuie să investigheze acuzaţiile la adresa şefului PD. Iar colegii de partid ai lui Vladimir Plahotniuc fie i-au sărit în apărare, fie au refuzat să discute cu noi.

Amintim că, săptămâna trecută, postul nostru de televiziune a difuzat în exclusivitate un interviu cu Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. El a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul aşa-numitului "bancher negru" Gherman Gorbunţov. Plahotniuc neagă însă acuzaţiile. Procuratura Generală a anunţat succint că a analizat informaţiile şi că ni se vor da mai târziu detalii.

În acelaşi timp, în Marea Britanie se desfăşoară o anchetă privind tentativa de omor asupra bancherului rus, care a avut loc în 2012, la Londra. Gorbunţov, care a supravieţuit atentatului, l-a acuzat pe Renato Usatîi că ar fi comandat crima. Usatîi neagă orice implicare şi spune că Gorbunţov ar face jocul şefului PD. Totodată, primarul de Bălţi a anunţat anterior că o investigaţie în acest caz au deschis şi autorităţile române.