"Ne pare rău să anunţăm amânarea datelor din El Dorado World Tour, programate iniţial pe 10 şi 11 noiembrie la Paris, pe 12 noiembrie la Anvers şi pe 14 noiembrie la Amsterdam, la ordinele medicului artistei, în condiţiile în care aceasta se recuperează încă după o problemă la nivelul corzilor vocale", informează comunicatul organizatorilor.

Concertele, ca şi cel anulat de la Köln, unde artista trebuia să îşi înceapă turneul mondial miercuri seara, urmează să fie reprogramate. Ca atare, Live Nation recomandă deţinătorilor de bilete păstrarea acestora.

Artista columbiană este aşteptată să revină pe scenă pe 16 noiembrie la Montpellier, potrivit companiei citate. Turneul acesteia va include concerte la Lyon (28 noiembrie) şi Zurich (1 decembrie), înainte de a se muta în Statele Unite în lunile ianuarie şi februarie.

Numele cântăreţei, cunoscută pentru hituri ca "Whenever, Wherever" şi "Waka Waka", a fost citat în scandalul Paradise Papers, documente ce au dezvăluit mecanismele de optimizare fiscală de care beneficiază unele dintre cele mai influente celebrităţi şi companii mondiale.

Shakira, care locuieşte la Barcelona cu partenerul ei de viaţă, fotbalistul Gerard Pique, are domiciliul fiscal în Bahamas şi ar fi transferat în Malta şi Luxemburg, două ţări cu rate de impozitare deosebit de scăzute, drepturile sale de autor — în valoare de circa 31,6 milioane d euro — a relatat Le Monde, publicaţie membră a Consorţiului internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ), care publică, începând de duminică, dezvăluiri din cadrul anchetei.