(FOTO) Pestă porcină pune pe jar autoritățile: Zeci de kilograme de carne expirată şi fără acte de proveniență au fost confiscate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un şir de verificări au avut loc săptămâna aceasta la unităţile de comercializare a cărnii şi în pieţe agroalimentare în urma unui caz de pestă porcină africană depistat în satul Palanca, raionul Ştefan Vodă. Astfel, au fost supuse controlului 25 de unităţi comerciale în zonele din apropierea focarului de pestă porcină. În urma perchezițiilor efectuate, inspectorii au întocmit 21 de acte de control şi trei prescripții.

Rezultatele verificărilor au arătat că din 23 de magazine alimentare, 17 activau fără autorizare sanitar-veterinare, cinci unităţi comerciale nu aveau acte de provinienţă, iar în alte două magazine alimentare au fost descoperite produse cu termen de valabilitate expirat.

Alte nereguli atesatate în timpul controlului ţin de circulația persoanelor neautorizate în spaţiile tehnologice, lipsa Registrelor operaţionale sau întocmirea incorectă a acestora, lipsa registrului de reclamaţii, nerespectarea condiţiilor de păstrare a produselor, cât şi reambalarea produselor.

De asemenea, la un obiect comercial pentru produse alimentare din satul Rascaeţi Noi, raionul Ştefan Vodă au fost depistate aproape 15 kilograme de produse fără acte de provinienţă, cu termen de valabilitate expirat. Mai mult, la piaţa din Olăneşti au fost depistate 330 de kilograme de peşte viu fără acte de provinienţă. Potrivit ANSA, toate produsele neconforme au fost nimicite.

În următoarele zile inspectorii STSA Căuşeni împreuna cu colegii din Ştefan Vodă vor vizita şi alte unităţi comerciale din raionul Ştefan Vodă, controlului fiind supuse toate centrele de comerţ cu produse alimentare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...