Directorii de instituţii preşcolare au acceptat noile meniuri, însă au spus că nu au cum să le respecte 100%, deoarece în majoritatea grădiniţelor lipsesc utilajele tehnologice pentru bucătărie şi ajutorii de bucătari. În grădiniţele din capitală, două persoane curăţă manual, în fiecare zi, câte 20 kg cartofi, morcovi şi alte legume. Pentru aceasta sunt obligate să vină la lucru la ora 6.00 pentru un salariu de 1500 lei.

Dacă grădiniţele ar avea maşini electrice pentru curăţarea legumelor, munca acestora ar fi mult mai uşoară. Cu cei aproximativ 700.000 de lei (34.000 euro) pe care Direcţia generală educaţie, tineret şi sport vrea să îi cheltuiască pentru procurarea unui automobil, responsabilii de la direcţie ar putea să procure 53 de maşini electrice de curăţat legume sau de tocat carne, preţul unui asemenea aparat constituind aproximativ 13.000 de lei, scrie Jurnal de Chişinău.

De asemenea, pentru 13 grădiniţe s-ar putea procura cuptoare electrice cu patru niveluri pentru prepararea alimentaţiei sănătoase. Preţul unui cuptor electric este de 53.000 de lei, arată un contract de achiziţii de utilaj tehnologic pentru instituţiile de învăţământ.