Femeia a postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Părinţi Solidari” că a refuzat să mai plătească bani colectaţi cu diferite ocazii în grădiniţa frecventată de copilul ei. De atunci, mai spune ea, educatoarea îi neglijează băieţelul, nu-l include în activităţi şi chiar îl agresează.

Atât educatoarea vizată, cât şi şefa instituţiei preşcolare a refuzat să vorbească la cameră. Directoarea grădiniţei a negat însă că în instituţie sunt colectaţi bani. Totuşi, responsabila a spus că majoritatea jucăriilor, a rechizitelor şi chiar draperiile au cumpărate din banii părinţilor.

Şeful interimar al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport al municipiului Chişinău, Alexandru Fleaş, a declarat că nu există niciun temei legal pentru colectarea de bani în instituţiile de învăţământ, iar cei care o fac trebuie traşi la răspundere.

Menţionăm că mai mulţi părinţi au mers să ceară explicaţii direcţiei grădiniţei numărul 32 în legătură cu plăţile informale. Părinţii sunt indignaţi că trebuie să plătească lunar sume considerabile pentru aşa-numita fundaţie a grădiniţei.