13:17:00 16.04.2024
Stiri

Cea mai mare captură de cocaină DIN ISTORIE. Poliţiştilor nu le-a venit să creadă când au văzut unde au ascuns traficanţii drogurile

Știri 09.11.2017 22:00 Vizualizări2362 Autor: Ziarul National
Cea mai mare captură de cocaină DIN ISTORIE. Poliţiştilor nu le-a venit să creadă când au văzut unde au ascuns traficanţii drogurile


Poliţia columbiană a confiscat, miercuri, peste 12 tone de cocaină care era ascunsă în patru plantaţii de banane, fiind vorba despre cea mai mare captură din istoria ţării, a anunţat preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de mediafax.ro,

Cocaina are o valoare de piaţă estimată la 360 de milioane de dolari. Drogurile au fost găsite depozitate în subsolul unor clădiri din cadrul unor plantaţii de banane din provincia nord-vestică Antioquia, aproape de graniţa Columbiei cu statul Panama. Cel mai probabil, cocaina urma să fie adusă în Statele Unite.

„Datorită unei operaţiuni a poliţiei cu ajutor informaţional de peste mări, din ţări prietene, a fost înregistrată cea mai mare confiscare din istorie", a anunţat preşedintele Santos, care a fost fotografiat alături de poliţişti şi de pachetele cu droguri expuse pe un câmp.

Patru persoane au fost reţinute în cadrul acestei operaţiuni, care face parte dintr-o ofensivă împotriva puternicei organizaţii infracţionale Gulf Clan. Drogurilor i-ar aparţine lui Dairo Usuga, cunoscut ca Otoniel, liderul Gulf Clan intens căutat de către autorităţi de mai mulţi ani. Statele Unite au oferit o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informaţii care duc la capturarea sau moartea sa.

Organizaţa Gulf Clan a devenit una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii Columbiei, după ce anul trecut a fost semnată pacea cu gherilele marxiste ale Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Captura de droguri vine la scurt timp după ce Statele Unite, principalul aliat al Columbiei în lupta împotriva traficului de droguri, a trasmis îngrijorări cu privire la sporirea plantaţiilor de coca, iar guvernul de la Bogota se confruntă cu critici din partea opoziţiei pentru faptul că au permis unor noi grupări infracţionale să umple golul lăsat de FARC.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos, al cărui mandat se încheie anul viitor, a promis să trimită 80.000 de militari şi poliţişti în zonele controlate anterior de FARC, în încercarea de a împiedica apariţia unor noi organizaţii.

Columbia este unul dintre cei mai mari producători de cocaină din lume, cu aproximativ 910 tone pe an, potrivit estimărilor Administraţiei Statelor Unite pentru controlul drogurilor. Poliţia columbiană a confiscat 362 de tone de cocaină în acest an.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md