Sondaj: 26% dintre moldoveni au încredere în președintele Dodon. Este urmat de Sandu, Năstase și Filip

Președintele Igor Dodon continuă să se bucure de cea mai mare încredere a moldovenilor – 26%, potrivit celui mai recent sondaj, realizat de Institutul Republican Internațional din SUA.

El este urmat de liderul PAS, Maia Sandu (19%), președintele Platformei DA, Andrei Năstase (6%), prim-ministrul Pavel Filip (6%), președintele PSRM, Zinaida Greceanîi (5%).

În liderul PDM, Vlad Plahotniuc, au încredere 4% dintre participanții la sondaj. Acesta l-a depășit pe președintele PCRM, Vladimir Voronin, creditat cu 3% încredere. În șeful Partidului Nostru, Renato Usatîi, își pun speranțele 2% dintre moldoveni, iar primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, este la același nivel după încrederea moldovenilor cu primarul de Orhei, Ilan Șor, ambii au câte 1% rating.

Sondajul a fost efectuat în perioada 23 septembrie – 17 octombrie 2017 pe un eșantion de 1514 de respondenți. Marja de eroare este de +/-2,5%.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.