Macron în Emiratele Arabe Unite: Este important să rămânem fermi față de Iran

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut o atitudine fermă față de Iran, în legătură cu acțiunile sale în regiune și cu programul său balistic, informează miercuri AFP. Macron a sosit în Emiratele Arabe Unite pentru o vizită oficială de 24 de ore, prima sa vizită în calitate de președinte al Franței.

„Este important să rămânem fermi față de Iran asupra activităților sale regionale și programului său balistic”, a declarat Macron pentru cotidianul Al-Etihad din Emiratele Arabe Unite.

Tensiunile rămân puternice între Arabia Saudită și Iran după ce rebeli yemeniți pro-iranieni au lansat sâmbătă o rachetă spre Riad. Încărcătura a fost interceptată și distrusă în zona aeroportului capitalei saudite.

„Mai mult ca niciodată, avem nevoie de o regiune în pace și de actori regionali responsabili, care să acționeze pentru stabilitate în Orientul Mijlociu”, a spus președintele francez.

„Deschiderea unui nou front nu va face decât să realimenteze tensiunile și să destabilizeze această regiune”, a adăugat Macron.

Întrebat cu privire la acordul nuclear iranian care este contestat de președintele american Donald Trump, Macron a subliniat că „astăzi nu există alternativă la acest acord ce permite oprirea programului nuclear iranian”.

Invocând cazul Coreei de Nord, el a notat că „absența unui cadru juridic internațional i-a permis acestei țări să dezvolte capacități nucleare”. „Să nu facem aceeași greșeală”, a atenționat Macron.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...