Vlad Bileţchi: Sunt purtat din instanţă în instanţă pentru că am protestat liber după prezidenţiale

Vlad Bileţchi, liderul “UNIREA – ODIP” se plânge că  este purtat din instanţă în instanţă, pentru că a protestat liber şi paşnic după alegerile prezidenţiale din 2016. Aceasta după ce prima instanță a dat câștig de cauză liderului protestelor, Vlad Bilețchi, Curtea de Apel a dispus reexaminarea cauzei în prima instanță.

Astfel, dosarul a ajuns pe masa judecătorului Nicolae Costin. Ieri a avut loc prima ședință şi a fost prezent doar Vlad Bilețchi, care și-a menţinut poziția înaintată, identică cu cea de acum 11 luni, când a avut loc prima judecată în acest sens. “Sunt purtat din instanţă în instanţă, pentru că am protestat liber şi paşnic după alegerile prezidenţiale fraudate din 2016. Totul a fost în conformitate cu legea. E o nedreptate. Nu voi ceda, pentru că lupta continuă”, a declarat Vlad Bileţchi, liderul “UNIREA – ODIP”.

În cazul în care va pierde judecata, Vlad Bilețchi riscă amendă ce variază între 900 și 1200 lei.

Reamintim că pe numele lui Vlad Bilețchi a mai fost pornit anterior un dosar contravențional în legătură cu aceleași proteste. Vlad Bilețchi a avut câștig de cauză și Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Centru Chișinău.

În acel dosar, Vlad Bilețchi era acuzat că ar fi blocat intenționat străzi și artere importante ale Chișinăului în timp ce desfășura protestul împotriva alegerilor fraudate. Astfel, Vlad Bilețchi riscă amendă cuprinsă între 1500 și 3000 lei.

Amintim că pe data de 14 noiembrie 2016, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva alegerilor fraudate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.