/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ În prag de iarnă, au stopat lucrările de reparație a acoperișului liceului „Mihai Eminescu”. Compania responsabilă refuză să mai facă lucrările

missing
08 noiembrie 2017, ora 18:13

Elevii claselor a 5-a și a 6-a deja de trei luni ies de la lecții abia pe la ora 19.00. Pe lângă faptul se tem să meargă noaptea acasă, aceștia spun că au renunțat și la activitățile extracurriculare, iar să-și facă temele dimineața, acasă, le este greu.

Învățăm seara, se face noaptea, este periculos. Avem mai puțin timp liber”.

Nu pot face activități extrașcolare. Când ajung acasă, deja e noapte și sunt foarte obosită”.

Destul de frică, eu merg puțin cu troleibuzul, apoi merg pe jos destul de mult”.

Și pentru profesori este mai dificil. Aceștia sunt nevoiți să se afle la serviciu de dimineață până seara, iar copii sunt neatenți și obosiți.

Pentru mine este o situație foarte dificilă, practic nu sunt acasă până seara târziu. Copiii sunt obosiți, neatenți, permanent trebuie să inventezi ceva. Până când, nu s-a bătut nici un cui, niciun tapet nu s-a dezlipit, nu s-a dat nici cu tencuială”, explică Irina Gonța, profesoară în liceul „Mihai Eminescu”.

Foarte greu, puțin spus că e greu. Vă dați seama ce se întâmplă, până la orele 8 să fugă pe coridoare. Cât putem, rezistăm, așteptăm rezultatele”, Petru Novac, director pe gospodărie în liceul „Mihai Eminescu”.

Părinții spun că au scris de mai multe ori petiții către CMC și către Direcția de Educație. De fiecare dată li se promite că problema va fi rezolvată, dar fără nici un rezultat.

Chiar vă rugăm mult să avem susținere din partea statului. Că o să ne ajute… da, dar astea sunt doar vorbe. Copiii vin târziu, ei nu reușesc la teme”, ne spune Oxana Melnic, părinte.

Reprezentanții Direcției Generale Educație recunosc că au ajuns în impas, dar dau asigurări că, după ce va avea loc o nouă licitație pentru selectarea antreprenorului ce va repara cabinetele inundate, problema va fi rezolvată.

A avut loc o contestație din păcate. În urma contestației respective s-a tergiversat, a fost anulată prima procedură, acum sa anunțat repetat și acum deja este anunțat câștigătorul. Așteptăm să fie aprobate documentele la achiziții, după care semnat contractual și de început lucrările”, Alexandru Fleaș, director interimar, DGETS.

Licitația repetată va avea loc abia pe 21 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram