(FOTO) Primăria Chişinău şi-a cumpărat tocator de crengi, de 1,8 milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un nou utilaj pentru tocarea crengilor a fost procurat pentru a uşura munca anagajaţilor de la „Spații Verzi”. Respectivul utilaj, în valaore de 1,8 milioane de lei, a fost adus pentru mărunțirea masei lemnoase acumulată în urma calamităților naturale produse în data de 20-21 aprilie curent.

Utilajul este pe platformă mobilă și are o capacitate de prelucrare de circa 50-60 metri cubi pe oră. Astfel, tocătorul va fi folosit de către serviciile de municipale de gospodărire a spațiilor verzi, prioritar la cele trei depozite improvizate din capitală pentru acumularea crengilor uscate, amplasate pe strada Transnistriei şi Doina, de asemenea și din zona industrială a oraşului Vatra.

Potrivit angajaţilor primăriei capitalei, procurarea acestui tocator era o necesitate stringentă pentru municipalitate, în special pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara anului curent.

„Ne propunem ca în circa 2-3 săptămâni să fie tocată toată cantitatea de crengi acumulată la depozitele amenajate temporar din capitală, iar ulterior acest utilaj să fie amplasat în funcție de priorități în parcurile capitalei, acolo unde serviciile municipale nu au reușit încă să intervină”, a specificat viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu.

Tocătorul de crengi este de producție italiană și a costat circa 1,8 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...