(foto) Sărbătoare cu mare fast în Orhei! Un automobil va fi premiul cel mare la tombola organizată de Hramul orașului

Mii de orheieni s-au adunat în Piața Vasile Lupu, Orhei, acolo unde sunt marcați 463 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Cu această ocazie, Primăria Orhei a pregătit un program amplu, care se va încheia seara târziu cu un concert susținut de Trupa Zdob și Zdub și legendara Trupă germană Modern Talking.

Până atunci, în premieră, orheienii vor participa la o Tombolă unde sunt puse în joc 200 de premii valoroase, iar premiul mult așteptat este un automobil de marca Volkswagen Polo. De Ziua Orașului, Orheiul a îmbrăcat straie de sărbătoare, fiind de nerecunoscut.

De dimineață, localnicii au participat la liturghia oficiată de un sobor de preoți și episcopul de Orhei, Parohul Siluan, la biserica Sf. Dumitru. Ei au aprins o lumânare și s-au rugat pentru ca schimbările începute la Orhei să continue în același tempou.

După slujbă, reprezentanții Primăriei Orhei, însoțiți de un sobor de preoți și localnici au mărșăluit în paradă artistică pe ritmurile toboșarilor până la Monumentul Vasile Lupu, unde au depus flori.

După depunerea de flori la Monumentul Vasile Lupu, Primarul de Orhei, Ilan Șor a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia celor 463 de ani ai Orheiului:

„Orheiul ocupă un loc special în viața mea și în inima mea. Simt pentru Orhei o dragoste sinceră. Simt pentru Orhei o profundă mândrie. Sunt recunoscător Orheiului pentru faptul că m-a învățat să-mi asum responsabilitate pentru fiecare cuvânt, fiecare acțiune, fiecare promisiune. Muncind aici, m-am convins pe deplin de un lucru: așteptările oamenilor nu pot fi înșelate. Îi mulțumesc Orheiului pentru faptul că m-a răsplătit cu încrederea oamenilor care locuiesc aici și susțin activitatea noastră. Îi mulțumesc Orheiului pentru că mi-a oferit un bilet spre viața politică. La mulți ani, Orhei! La mulți ani, scumpi locuitori ai orașului! Pace, bunăstare și prosperitate!

Ca de fiecare an, Centrul Orheiului a fost decorat cu elemente tradiționale, cu un covor imens de toamnă, iar mai nou, anul acesta Primăria a instalat peste 50 de corpuri de iluminat ornamentate, impresionându-i pe cei prezenți la sărbătoare.

Mai mult, în Piața Vasile Lupu, a fost amenajat un târg de bucate culinare și expoziții ale meșterilor populari.

Aici, iubitorii de artă pot procura obiecte de meștesug.

Nici copii nu se vor plictisi în această zi, special pentru ei a fost amenajat un parc de distracții cu trambuline, tobogane, carusel, master-clasuri și ateliere de creație gratuite.

Pe scena din Piața Vasile Lupu ansamblurile folclorice și colectivele artistice din Orhei, Chișinău și Găgăuzia au încins atmosfera. Între timp atmosfera de sărbătoare va fi încinsă de  artiștii autohtoni – Ionel Istrati, Dianna Rotaru, Dara, Formația DoreDos, trupa Zdob și Zdub. Biletele puse în joc la tombolă vor fi extrase în mai multe etape.

Supriza serii va fi legendara trupă Modern Talking care va interpreta piesele îndrăgite din anii ’80. Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de focuri de artificii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente