09:16:08 16.04.2024
Stiri

O companie din R. Moldova duce fructe proaspete în zeci de magazine din România: „Primul succes ne dă încredere”

Economie 08.11.2017 17:00 Vizualizări2490 Autor: Ziarul National
O companie din R. Moldova duce fructe proaspete în zeci de magazine din România: „Primul succes ne dă încredere”
Poză simbol


O companie din R. Moldova a reușit să încheie un contract cu Auchan Retail România, un distribuitor francez care deține 33 de hipermarketuri în dreapta Prutului, iar la mijlocul lunii trecute a expediat primul camion de fructe proaspete în România.

Este vorba de compania „Ionextrans” SRL din raionul Ialoveni, iar primii struguri și prune proaspete din R. Moldova au apărut pe rafturile magazinelor din România la sfârșitul lunii octombrie 2017. Companiile planifică să extindă cooperarea și pentru alte categorii de fructe.

„Ne-am stabilit obiectivul să mărim în fiecare an cota de export pe piețele alternative, iar în acest sezon ne-a reușit să exportăm pe piața Uniunii Europene. E un drum ambițios, dar inevitabil, iar primul succes ne dă și mai multă încredere în calitatea produselor moldovenești și valoarea lor pe plan global”, a declarat Ion Ionaș, directorul „Ionextrans” SRL.

Bazele legăturilor între cele două companii de pe ambele maluri ale Prutului au fost puse în toamna anului trecut, când zece producători și exportatori de fructe din cadrul Asociației „Moldova Fruct” au participat cu un stand comun la expoziția „Indagra Food”, cu suportul Guvernului României și al PNUD Moldova.

Ulterior, reprezentanții distribuitorului francez au venit în R. Moldova, au vizitat livezile și au studiat condițiile de ambalare din cadrul Asociației.

Auchan Retail România a anunțat că va comercializa și categorii noi de produse, printre care și gustări porționate din fructe, segment în care producătorii de fructe din R. Moldova au deja experiență.

„Dezvoltarea sectorului fructelor proaspete, care este unul dintre cele mai dinamice, contribuie substanțial la dezvoltarea locală, atât datorită noilor locuri de muncă, cât și investițiilor adiționale în explorarea tehnologiilor moderne. Diversificarea piețelor de export pentru producția autohtonă prezintă o prioritate-cheie pentru dezvoltarea sectorului. Modelul actual de business al celor mai performanți producători este axat pe valorificarea oportunităților pe piețe noi, precum și eforturi continue la compartimentul inovare”, susține Dumitru Vasilescu, manager de proiect la PNUD Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md