00:21:05 17.04.2024
Stiri

Socialiștii vor să sesizeze CC cu privre la numirea în funcția de primar intermar a Silviei Radu: „Este ILEGAL în funcție”

Politică 08.11.2017 14:57 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
Socialiștii vor să sesizeze CC cu privre la numirea în funcția de primar intermar a Silviei Radu: „Este ILEGAL în funcție”


Cei 19 consilieri municipali socialiști au semnat o cerere prin care solicită anularea dispoziției semnate de Nistor Grozavu pentru desemnarea Silviei Radu în funcția de primar general interimar. Cererea prealabilă a fost depusă ieri la Primăria Chișinău.

„Un primar interimar nu poate numi în funcție alt primar interimar. (...) Doamna Silvia Radu este ilegal în funcție”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, socialistul Ion Ceban.

Acesta a anunțat că socialiștii au formulat și o sesizare la Curtea Constituțională, care va fi depusă în decurs de două zile, care ar urma să se expună vizavi de numirile de la Primăria Chișinău.

Potrivit lui Ceban, aceste numiri s-au făcut în baza Legii cu privire la statutul mun. Chișinău, adoptată de liberali și democrați, care îi oferă prerogative „regești” unui primar general ales, nu și unui interimar.

Socialiștii acuză că venirea Silviei Radu în fruntea capitalei ar fi un plan al Partidului Democrat și, dacă referendumul din 19 noiembrie curent va eșua, la Primărie fie va reveni Dorin Chirtoacă, dar va fi șantajabil prin dosarele sale, fie va rămâne Silvia Radu primar interimar.

„Dați pe mâna PD această capitală, indiferent cine va conduce Chișinăul după 19 noiembrie. Singura soluție este de a organiza alegeri anticipate în Chișinău. Ori trece referendumul, ori Dorin Chirtoacă își dă demisia”, a spus Ceban.

Menționăm că pentru validarea plebiscitului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din 19 noiembrie este necesar ca circa 210 mii de chișinăueni să se prezinte la urne.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a reiterat astăzi, într-o conferință de presă, apelul de a sta acasă pe 19 noiembrie, atunci când dânsul își sărbătorește și ziua de naștere: „Să închinați mai bine un pahar de vin de sănătatea mea, decât să mergeți la referendum”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md