Înalt oficial militar american: Combaterea corupției trebuie să fie o prioritate pentru autorități

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reforma armatei trebuie să fie implementată concomitent cu cea a justiției, iar combaterea corupției să rămână o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău, a declarat Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite, Ray Mabus, în cadrul unei întâlniri cu președintele Nicolae Timofti.

În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul securității regionale și a Republicii Moldova în particular, dar și cooperarea moldo-americană în diverse domenii.

În context, oficialul american a salutat inițiativa Republicii Moldova de a crește bugetul de apărare și a menționat că reforma armatei trebuie să fie implementată concomitent cu cea a justiției, iar combaterea corupției să rămână o prioritate pentru autorități. „Vizita mea în Republica Moldova, o țară fără ieșire directă la mare, reprezintă o dovadă în plus a importanței acestui stat în zona Mării Negre”, a declarat Mabus.

Nicolae Timofti a apreciat sprijinul pe care SUA îl oferă țării noastre, inclusiv în modernizarea ramurii tehnico-militare. De asemenea, președintele a menționat că Republica Moldova este deschisă să colaboreze cu Alianța Tratatului Nord-Atlantic (NATO) în limitele stabilite de dreptul internațional și a subliniat necesitatea modernizării în continuare, cu sprijinul partenerilor, a forțelor militare ale Republicii Moldova.

Vizita în Republica Moldova a Secretarului Mabus face parte dintr-un tur care include vizite în Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Bosnia şi Kosovo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...