Ungaria cedează presiunilor; Va primi refugiații persecutați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ungaria va continua să primească refugiați care sunt persecutați sau care provin dintr-o țară grav afectată de război, pentru că astfel le va salva viața, a declarat miercuri un membru al partidului de guvernământ Fidesz.

Însă, persoanele ale căror principală motivație este una economică nu pot fi considerate solicitanți de azil, a declarat Szilard Nemeth pentru televiziunea publică ungară, citat de Agerpres.

„În prezent am fost martorii unei migrații în masă, în condițiile în care câteva milioane de persoane s-au îndreptat către Europa”, a declarat el pentru postul de știri M1, adăugând că „problema poate fi rezolvată doar dacă acești oameni sunt opriți la granițele Uniunii Europene, iar acest lucru poate fi obținut prin consolidarea granițelor UE și eliminarea în același timp a cauzelor migrației”, a mai spus el.

„Ungaria nu poate face față singură situației, așa că a decis să construiască un gard de protecție la frontiera de sud cu Serbia și să suspende temporar acordul european în materie de azil”, a explicat Nemeth, aducând exemplul altor state-membre ale UE care „fie au luat în considerație măsuri similare, fie le-au și implementat deja”.

„Ungaria este plină; și-a epuizat capacitățile de a primi refugiați”, a conchis oficialul Fidesz.

Amintim că cu puțin timp înainte, ministra de interne a Austriei, Johanna Mikl-Leitner a avertizat Ungaria că dacă nu-și revede poziția vis-a-vis de problema refugiaților, Austria va reintroduce controale la granița comună.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...