Pe mine m-ar interesa să ştiu de ce Procuratura, de ce Ministerul de Interne, care abilităţile respective, nu a demarat o anchetă care să elucideze situaţia. Dacă cineva îl denunţă într-un mod sau altul, vii şi dai depoziţii, îţi aperi cinstea şi onoarea. Este dreptul domnului Plahotniuc şi în privinţa lui trebuie să se recurgă la aceleaşi reguli ca şi faţă de oricare cetăţean din această ţară,  a spus Chiril Moţpan, secretar Platforma DA.

În cadrul emisiunii a fost abordat şi subiectul eliberării condiţionate a lui Proca în 2010, dar şi perfectarea paşaportului de călătorie pe numele său, deşi avea interdicţia de a părăsi ţara.

„Prima dată lui Proca nu i-au dat paşaportul şi cineva din ministerul de Interne, nu vreau să dau nume, că este prezumţia nevinovăţiei s-a adresat către Registru şi el a fost documentat. Nu Plahotniuc. El avea problemele lui, a declarat Ghenadie Cosovan”, fost viceministru de Interne.

Invitat la discuţii, avocatul Anatol Istrati a remarcat că familia soţiei lui Proca a vorbit despre foaia cu denunţul care ar fi fost scris de Radu Cijicenco şi pe care killerul afirmă că urma să-l semneze, iar asta cu mult înainte de dezvăluirile recente ale lui Proca. De atunci a trecut un an, iar justiţia moldovenească nu a întreprins nimic în acest sens, mai spune apărătorul.

A fost adus în discuţie şi subiectul monitorizării lui Vladimir Plahotniuc de către Interpol în anul 2008, perioadă în care unul dintre invitaţii la talk show, Ghenadie Cosovan, ocupa funcţia de viceministru al Afacerilor Interne.

Întrebat cum au dispărut 13 file din dosarul Interpol unde figura numele lui Plahotniuc, Cosovan a evitat să dea un răspuns clar.

Fostul ministru de Interne, Dorin Recean, spunea în februarie 2013 că Biroul italian al Interpol a înaintat procedura de monitorizare în privinţa lui Plahotniuc din cauza legăturilor sale cu gruparea criminală rusească „Solnţevskaia”. Ulterior, Parlamentul a desfăşurat o şedinţă închisă unde a fost audiată informaţia lui Recean.