La începutul şedinţei, avocaţii celor trei poliţişti au solicitat ca acestora să le fie modificată măsura preventivă, din arest la domiciliu, în control judiciar, însă cererile lor au fost respinse. Instanţa a admis demersurile acuzatorului de stat.

O altă cerere examinată astăzi s-a referit la dreptul jurnaliştilor de a se afla în sala de judecată pe durata procesului.

Menţionăm că patru deţinuţi sunt învinuiţi că l-au torturat şi supus tratamentelor inumane pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat în trafic cu un echipaj de patrulare, care îl urmărea pentru că ar fi încălcat Regulamentul Circulaţiei Rutiere. La câteva zile de la reţinere, tânărul de 32 de ani a murit în penitenciar.