NATO desfășoară în România manevre militare de amploare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Teritoriul câtorva județe din sud-estul României, în ultimile zile, arata ca o zonă de război. Trupele speciale din ţările-membre NATO desfăşoară manevre militare în baza unor scenarii improvizate.

Exerciţiile militare au loc în apropiere de poligoanele din Bacău, Brăila, Buzău şi Constanţa. Exerciţiul se desfăşoară după un scenariu fictiv, în contextul unei crize politico-militare regionale, şi are ca scop antrenarea forţelor pentru operaţii speciale ale Armatei.

Alarma s-a dat în zorii zilei. 1.500 de militari din România și din ţările aliate au luat cu asalt poligoane, aerodromuri şi porturi. Militarii au acţionat simultan, dar după o strategie diferită pentru fiecare obiectiv vizat. Misiunea lor a constat în capturarea bazelor inamice cu pierderi minime în rândul aliaţilor.

Exercitiul Rousofex este organizat o dată la doi ani în România şi are drept scop antrenarea structurilor de comandă şi control în aplicarea procedurilor NATO. Cele opt ţări prezente – Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Polonia, Turcia, Statele Unite şi România – participa la manevre cu 17 aeronave, 4 nave şi 70 de maşini de luptă.

Amintim în context că aztăzi Rusia a avertizat România și Polonia că devin, în mod automat, ţinte potenţiale ale Rusiei, pentru că găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...