Actualitate

Rusia lansează un AVERTISMENT ÎNSPĂIMÂNTĂTOR: „Riscă să ducă la un conflict nuclear”

În finalul întrevederii sale cu Donald Trump, premierul japonez Shinzo Abe a declarat luni că Japonia va "doborî" rachetele nord-coreene "dacă va fi necesar", dar "va coopera strâns cu SUA într-un astfel de caz", în condiţiile în care în ultimele luni două rachete nord-coreene au survolat insula Hokkaido, în nordul arhipelagului nipon.

Citește și: Butoiul cu pulbere stă să explodeze în Orientul Mijlociu! Arabia Saudită acuză Libanul că i-a declarat război

În acelaşi timp, preşedintele Trump a afirmat că Tokyo s-ar putea pune la adăpost de ameninţarea nord-coreeană dacă ar cumpăra echipamente americane pentru interceptarea rachetelor lansate de Phenian, potrivit RIA Novosti.

„Trump îşi păstrează repertoriul", recomandând Tokyo să cumpere "multe echipamente suplimentare de la Statele Unite" pentru ca să poată să doboare rachete nord-coreene, a afirmat Kosaciov, adăugând că întrevede în această iniţiativă "urmele" business-ului american, la fel ca în istoria cu sancţiunile americane împotriva companiilor implicate în proiectul de gazoduct rusesc Nord Stream-2.

„Dar, în cazul dat, preţul problemei este un potenţial conflict nuclear şi, prin urmare, aş vrea să sper că Washingtonul şi Tokyo înţeleg acest lucru", a subliniat preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Senatul rus.

Citește și: Începe DEZASTRUL în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită a luat decizia FĂRĂ PRECEDENT de a-și BOMBARDA propria ambasadă din Yemen

În opinia sa, înţelegerile convenite între Japonia şi SUA pentru a exercita presiuni suplimentare la adresa Coreei de Nord reprezintă "acţiuni separate" a doi participanţi ai unui mecanism internaţional, a cărui funcţionare se bazează pe unitatea de poziţii şi acţiuni. Kosaciov s-a referit la discuţiile în format de şase (Coreea de Nord, Coreea de Sud, Statele Unite, China, Japonia, Rusia) cu scopul de a convinge Phenianul să renunţe la programul său nuclear, anunță Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a început duminică un turneu în Asia, dominat de problema ameninţării nucleare şi balistice din partea Phenianului. El a vizitat deja Japonia, aflându-se marţi în Coreea de Sud, de unde va merge miercuri în China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *