Linkuri accesibilitate

Misiunea FMI și autoritățile moldovene au ajuns la un acord de principiu


Pavel Filip și Ben Kelmanson
Pavel Filip și Ben Kelmanson

Şeful misiunii de evaluare a FMI, Ben Kelmanson, a declarat la Chișinău că s-a ajuns la un acord cu autoritățile moldovene privind măsurile care trebuie luate pentru ca R.Moldova să primească următoarea tranșă de 22 de milioane de dolari, dintr-un credit total de circa 180 de milioane. Printre măsurile asumate de guvern, relatează Moldopres, se numără: guvernanța băncilor, depozitarul central unic al valorilor mobiliare, recuperarea activelor urmare a fraudei bancare și organizațiile financiare nebancare.

Șeful misiunii FMI, Ben Kelmanson, citat de Moldpres, a precizat că acordul încheiat acum, la sfârșitul vizitei de evaluare a FMI, mai trebuie aprobat de conducerea Fondului şi de consiliul de directori.

Premierul Pavel Filip a reamintit, cu această ocazie, că „un program al Republicii Moldova cu Fondul reprezintă mai mult decât un împrumut financiar”, este un „certificat de încredere pentru R. Moldova”.

După „furtul miliardului”, acordul cu FMI încheiat anul trecut a fost cel care a redeschis Republicii Moldova drumul spre noi credite de la finanțatori externi precum România sau UE.

XS
SM
MD
LG