Minori din Basarabeasca, implicaţi în migraţia ilegală. Au fost reţinuţi în timp ce ajutau o femeie să ajungă în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi minori de 17 ani originari din satul Basarabeasca au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră în momentul în care ajutau o femeie să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană. În schemă a fost implicat şi un bărbat, cunoscut al femeii, care o aştepta pe aceasta de partea ucraineană a frontierei.

Reținerea a avut loc în seara zilei de 5 noiembrie. Serviciul pe subdiviziune al Sectorului Poliției de Frontieră „Basarabeasca” aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, prin intermediul dispozitivelor de detecție și alertă a observat trei persoane, două persoane de gen masculin și una de gen feminin, care se îndreptau spre linia de frontieră.

La fața locului, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea acestora, fiind transmisă informația și către Serviciul de Grăniceri a Ucrainei pentru a interveni. Urmare a acțiunilor de reținere în comun, au fost depistați doi minori cu vârste de 17 ani, ambii locuitori ai satului Basarabeasca. Aceştia și-au justificat trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană, așa cum aceasta nu deținea niciun act de identitate pentru traversare. De asemenea, din cercetările primare s-a stabilit că în organizarea acestei scheme, mai este implicat un bărbat, cunoscutul femeii, care la fel, a ajutat-o în acțiunea de traversare ilegală cu ajutorul unui automobil, așteptând-o de partea cealaltă a liniei de frontieră.

Pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații de către ofițerii SPF „Basarabeasca” în conlucrare activă cu ofițerii Serviciului de Grăniceri a Ucrainei, pentru a identifica femeia și alte persoane implicate în organizarea migrației ilegale.

Pentru fapta comisă, persoanele reținute, dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsă penală pentru „Organizarea migraţiei ilegale” care se pedepsește cu o amendă în mărime de la 850 la 1.150 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...