icon

Letonia reafirmă susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova

07-11-2017 13:33
658

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkevics, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuțiile au vizat evoluțiile în implementarea reformelor în țara noastră. În context, Premierul a exprimat gratitudine pentru sprijinul politic și asistența financiară acordată de Letonia.

 

„Letonia este un exemplu pentru noi, ținând cont de cât de repede s-a mișcat cu reformele, cu modernizarea si depăşirea etapei de tranziţie, devenind membru al UE. Înțelegeți problemele cu care se confruntă țara noastră, aspirațiile noastre și mizăm în continuare pe sprijin”, a spus Pavel Filip. Șeful Executivului a subliniat că este necesară asigurarea unei comunicări eficiente cu privire la reforme și drumul european.

 

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia a reiterat suportul ferm în procesul de integrare europeană a țării noastre și a relevat importanța obținerii rezultatelor tangibile. În special, Edgars Rinkevics a apreciat reforma administraţiei publice, accentuând că aceasta este determinantă pentru a avea instituții puternice și va impulsiona realizarea celorlalte reforme, la fel cum s-a întâmplat în Letonia.

 

Pe dimensiunea economică, părțile s-au pronunțat pentru sporirea volumului comerțului moldo-leton, în condițiile oportunităților oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Un alt domeniu de interes în relaţiile bilaterale este educația. În cadrul vizitei Ministrului leton de Externe, a fost semnat un nou Acord bilateral privind cooperarea în domeniul Educației, Culturii, Tineretului și Sportului, în baza căruia statul leton oferă burse studenților și cadrelor didactice din Republica Moldova.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30