PCRM solicită Guvernului și BNM lista debitorilor BEM care nu au rambursat creditele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova solicită Guvernului și guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, prezentarea listei debitorilor Băncii de Economii (BEM) care nu au rambursat creditele acordate în termenele scadente stipulate în contractele de credit, precum și lista debitorilor BEM care au încetat deservirea creditelor obţinute.

O solicitarea în acest sens a fost adresată Guvernului și guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, prin intermediul unei scrisori deschise.

Cei douăzeci şi unu de deputaţi din fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova solicită informații privind lista debitorilor Băncii de Economii care nu au rambursat creditele acordate în termenele scadente stipulate în contractele de credit. Aceștia solicită, de asemenea, să fie prezentate informații despre termenul de rambursare a creditului conform contractului și suma mijloacelor financiare nerambursate în valuta prevăzută de contract.

Totodată, comuniștii vor să li se furnizeze date despre lista debitorilor Băncii de Economii care au încetat deservirea creditelor obţinute, inclusiv termenul rambursării creditului conform contractului, suma datoriei restante, data încetării deservirii și volumul sancţiunilor aplicate.

„În conformitate cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova, Legii privind statutul deputatului şi Regulamentul Parlamentului, solicităm expedierea informaţiilor enunţate supra în adresa fracţiunii în termenе сît mai restrânse”, se arată în scrisoarea fracțiunii parlamentare PCRM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...