Secretarul Forțelor Navale ale SUA efectuează o vizită în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul Forțelor Navale ale SUA, Ray Mabus, efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, anunţă un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău.

În perioada 24-25 iunie Mabus va avea întrevederi cu mai mulți oficiali moldoveni pentru a discuta aspecte ale cooperării bilaterale și securitatea regională.

În capacitatea sa de Secretar al Forțelor Navale, Ray Mabus este responsabil de Corpul pușcașilor marini al Statelor Unite, care este parte integră a colaborării militare bilaterale SUA – Republica Moldova.

Vizita în Republica Moldova a Secretarului Mabus face parte dintr-un tur care include vizite în Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Bosnia şi Kosovo.

Alianţa Nord-Atlantică va trimite experţi militari în Republica Moldova, aflată la graniţa de est a Uniunii Europene şi în imediata vecinătate a Ucrainei. Experţii vor ajuta la reformarea armatei Republicii Moldova, cu toate că aceasta nu este o ţară membră, ci doar un partener al NATO.

NATO nu va ajuta în mod direct Republica Moldova cu bani sau echipamente militare, va fi mai mult o formă de protecţie, pe fondul situaţiei tot mai tensionate din estul Europei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...