11:55:57 19.04.2024
Stiri

Întâlnirea Osipov-Rogozin: „Partea rusă și-a exprimat disponibilitatea pentru a identifica soluţii” privind anularea EMBARGOURILOR

Economie 24.06.2015 16:44 Vizualizări1979 Autor: Ziarul National
Întâlnirea Osipov-Rogozin: „Partea rusă și-a exprimat disponibilitatea pentru a identifica soluţii” privind anularea EMBARGOURILOR


Vicepremierul interimar pentru Reintegrare, Victor Osipov, s-a întâlnit astăzi la Moscova cu vicepreşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică.

Guvernul de la Chișinău anunță că cei doi copreședinți ai Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică au discutat despre înlăturarea barierelor în comerţul bilateral, dezvoltarea şi extinderea cooperării în sectorul agroindustrial, colaborarea în domeniile energetic şi transporturi, în sfera social-umanitară, dar și despre negocierile privind soluționarea diferendului transnistrean.

„Partea moldovenească a subliniat importanţa intensificării dialogului în vederea eliminării restricţiilor tarifare şi netarifare aplicate de Federaţia Rusă la importul mai multor categorii de mărfuri de origine moldovenească. Totodată, partea rusă și-a exprimat disponibilitatea pentru a identifica soluţii la problemele existente, în special, la exportul băuturilor alcoolice, fructelor și legumelor procesate, producţiei de origine vegetală şi animală pe piaţa rusă”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Osipov și Rogozin au abordat și subiectul privind protecţia socială a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi la muncă în Federaţia Rusă. „Cei doi oficiali au menţionat necesitatea de a finaliza negocierile în vederea semnării unui pachet de acorduri bilaterale ce reglementează problematica respectivă”, cităm din aceeași sursă.

La Moscova, Victor Osipov s-a întâlnit, de asemenea, cu secretarul de stat, viceministru al Afacerilor Externe din Federația Rusă, Grigori Karasin, cu care a discutat despre procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„La ambele întrevederi a fost exprimată poziția părților privind necesitatea de a detensiona situația în jurul problemei transnistrene și de a continua procesul de negocieri”, mai arată comunicatul de presă al Guvernului de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md